Master Chris Eikenhorst VII Dan

Master Chris Eikenhorst is houder van de VII Dan en is begonnen met deze sport in 1975 bij de Taekwon-Do Tiger Academy Eindhoven onder leiding van Sabum Noud van den Hurk. Na zijn diensttijd (1986), richte hij, samen met zijn zwager Wim Berkenvelder, de Tiger Academy Geldrop op en is nu de laatste school onder deze naam van de ruim 10 scholen die onder deze naam werkte. De 1e Tiger Academy was opgericht in 1966. Op late leeftijd en na het behalen van zijn 2e Dan (1989) is hij pas begonnen aan de wedstrijdsport en wel het technische gedeelte (Tuls) van de sport. In deze volgende 10 jaar van competitie, zowel nationaal als internationaal, heeft hij vele titels in de wacht gesleept, waaronder 2 voudig Wereld Kampioen. In 2001 stapte hij uit de toenmalige landelijke organisatie ( N.T.A) Nederlandse Taekwon-Do Associatie en richte hij in 2002, samen met ander scholen de T.I.N op (Taekwon-Do International Nederland)

In 2003 behaalde hij zijn VI Dan onder Grandmaster Park Yong Soo, de founding father of Taekwon-Do in Nederland en sloten ze weer aan bij de originele wereld organisatie I.T.F

Deze constante lijn zette hij door en behaalde hij in 2013 zijn Master graad (7e dan) onder Grandmaster, professor Hwang Ho Yong (9e Dan en ITF’s Senior Vice President and Chairman of the ITF Technical & Education Committee).

Inmiddels is hij Internationaal instructeur en scheidsrechter bij de I.T.F en, Technisch directeur en voorzitter van de landelijke examen commissie van de NLTF

De laatse jaren geeft hij ook regelmatig nationale en internationale seminars en voor dat laatste reist hij regelmatig naar het buitenland.

https://www.facebook.com/chris.eikenhorst

Email: c.eikenhorst@chello.nl